Jäsenasiat
Tietoa jäsenille
Tärkeää tietoa ja dokumentteja.
Eskimoetiketti
Kun lähdet vesille
1. Valitse sopiva kanootti
2. Varmista varauskirjasta, että valitsemasi kanootti on vapaa
3. Nosta kanootti, aukkopeite ja mela ulos vajasta
4. Sulje kanoottivajan ovet ja varmista, että salpa on kiinni ja ovi on lukossa
5. Merkitse retkesi vajakirjaan, jokainen meloja erikseen
6. Valitse sopivat melontaliivit
7. Sulje vaja ja varmista, että ovi on lukossa
8. Pukeudu ja varustaudu sään ja retkesi mukaan
9. Pidä vesillä aina melontaliivi päällä!
10. Muista! - Ladattu kännykkä kaulapussissa saatavilla
Kun palaat vajalle
1. Muista nostaa evä/peräsin ylös ennen rantautumista
2. Tyhjennä kanootista kaikki varusteet
3. Puhdista istuma-aukko ja luukut huolellisesti ja kuivaa kanootti perusteellisesti sekä sisältä että päältä. Vesimärkä kanootti ei kuivu suljetussa vajassa
4. Jätä kansiluukut auki, kannet aukkoihin ja ripusta aukkopeite kanootin perään kuivumaan
5. Nosta kanootti keula edellä omalle paikalleen ja mela telineeseen
6. Sulje kanoottivajan ovet ja varmista, että salpa on kiinni ja ovi menee lukkoon
7. Palauta liivit ja muut varusteet paikoilleen
8. Merkitse vajakirjaan retkesi päättyneeksi, jokainen meloja erikseen
9. Sulje vajan ovet lähtiessäsi ja varmista, että ne ovat lukossa
HUOM: Kaikilla Eskimoilla on oma avain vajaan, joten ovet tulee lukita aina, kun poistut viimeisenä vajan pihasta!
Kalustosäännöt
Varaus, lainaus ja vierasmelotus
1. Jäsenmaksun maksaneet seuran jäsenet voivat varata ja lainata seuran kanootteja.
2. Varauksen voi tehdä vain yli 24h kestäville retkille. Kanootteja, myös kaksikkoja, saa lainata vain yhden kerrallaan per jäsen.
3. Merikajakkien ja avokanoottien varaukset tehdään EsEs appiin tabletillä uuden vajan kalustotilassa. Yläkerran koskarien ja poolojen varaukset tehdään kanoottien vieressä olevaan viikkolehtiöön.
4. Varausmerkintään kuuluu:
– varaajan koko nimi ja puhelinnumero
– varattu kanootti (malli ja numero)
– varauksen ajankohta: alkamis- ja päättymispäivät kellonaikoineen.
Varattu kanootti on haettava 2 (kahden) tunnin kuluessa ilmoitetusta kellonajasta, muuten kanootti on muiden käytettävissä.
5. Yli 10 (kymmenen) vuorokauden mittainen lainaus, sekä useamman kuin yhden kanootin lainaus on mahdollista vain hallituksen luvalla.
6. Johtokunnalla on oikeus varata kalustoa myös alle 24h kestäviin seuran järjestämiin tapahtumiin, kuten melontakursseille, ja nämä varaukset ovat aina etusijalla kalustovarauslistassa.
7. Tarkista kalustoa ottaessasi ettei kukaan muu ole varannut sitä.
8. Merkitse lähtösi aina EsEs appiin tai vajakirjaan, myös paluupäiväsi ja matkakohteesi yli päivän varauksilla. Myös vieraan lähtö on kirjattava vajakirjaan, samoin se, että on kyse vierasmelotuksesta. Muista kirja myös paluaikasi.
Vuokraus
1. Ensimmäiset 48h varauksesta ovat jäsenmaksun maksaneelle jäsenelle ilmaisia. Sen jälkeen jokaiselta alkavalta vuorokaudelta maksetaan vuokraa 5 (viisi) euroa.
2. Trailerin vuokra on jokaiselta alkavalta vuorokaudelta 5 (viisi) euroa.
3. Maksut suoritetaan viikon kuluessa kaluston käytöstä oma-aloitteisesti EsEs:n tilille. Maksumuistutuslisä on 10 (kymmenen) euroa.
Käyttö ja vastuut
1. Kuitukajakeilla on voimassa ehdoton koskikäyttökielto: niitä ei saa viedä virtaavaan veteen.
2. Olet aina vastuussa lainaamastasi kalustosta. Käytä kanoottia yhtä huolellisesti kuin omaasi. Seuran kustannuksella korjataan vain normaalista kulumisesta aiheutuneet viat.
3. Tarkista kaluston kunto sitä noutaessasi ja palauttaessasi. Kirjaa havaitsemasi puutteet EsEs appiin Vauriot-osioon. Rikkoutuneella kanootilla ei saa meloa, vaan se tulee siirtää korjaustilaan. Kanootin rikkoutumisen peittely voi johtaa seurasta erottamiseen.
Kalustoa saa ja on suotavaa korjata itse, mutta sovi asiasta ensin kalustovastaavan tai vajatiimin kanssa.
Vajasäännöt
1. Vajaan saavat lunastaa avaimen vain jäsenmaksun maksaneet henkilöt. Avain tulee palauttaa seuralle jäsenyyden päättyessä. Tällöin avaimen lunastusmaksu maksetaan takaisin.
2. Vajassa jokaisen on noudatettava hyvää järjestystä ja niitä määräyksiä, joita asianomaiset toimihenkilöt antavat. Seuran jäsen vastaa vieraittensa esiintymisestä vajassa.
3. Vajassa ja sen ympäristössä on noudatettava siisteyttä. Jokaisen on korjattava roskansa roskalaatikkoon. Roskia ei saa heittää ympäristöön eikä mereen.
4. Tupakointi ja yöpyminen vajassa on kielletty.
5. Tulenarkoja aineita ei saa säilyttää vajassa.
6. Seuran toimihenkilö luovuttaa paikkamaksun maksaneelle jäsenelle kanoottipaikan. Seura pidättää oikeuden kanoottipaikkojen uudelleen järjestelyihin.
7. Seura ei korvaa yksityisten kanooteille tai välineille aiheutuneita palo- , ilkivalta- tai muita vahinkoja.
8. Melat ja muut välineet on säilytettävä kanooteissa tai niille varatuissa paikoissa. Vajoihin ja pukusuojiin ei saa lyhyeksikään ajaksi sijoittaa mitään esineitä siten, että ne tuottavat haittaa muille jäsenille.
9. Seuran kanootteja, meloja, aukkopeitteitä ja melontaliivejä saavat käyttää vain jäsenmaksun maksaneet jäsenet. Kaikki välineet on ehdottomasti palautettava paikoilleen.
10. Toisten jäsenten ja seuran välineiden luvaton käyttö on seurasta erottamisen uhalla kielletty.
11. Jokaisen melojan on melomaan lähtiessään ehdottomasti merkittävä EsEs appiin tai vajakirjaan nimensä, otettu kalusto, lähtöaika ja mielellään tavoite sekä melonnan päätyttyä paluuaika.
12. Kanoottipaikka- sekä jäsen- ja muut maksut on maksettava hallituksen vuosittain määräämään eräpäivään mennessä. Ellei maksuja ole maksettu kanootti voidaan poistaa vajasta ja paikka luovuttaa toiselle.
13. Jollei toisin ole sanottu, näiden sääntöjen rikkomisesta voidaan rangaista käyttöoikeuden menetyksellä tai seurasta erottamisella.
Nuorisojäsenyys
Espoon Eskimoiden jäsenet voivat liittää seuran jäseneksi omat alle 18-vuotiaat lapsensa. Nuorisojäsenmaksu on 15 euroa vuodessa. Liittymismaksua ei peritä. Jos huoltajan jäsenyys päättyy, päättyy myös lasten jäsenyys.
Nuorisojäsen saa lainata seuran kalustoa samoilla ehdoilla kuin aikuisjäsenet. Nuorisojäsen meloo aina oman huoltajansa kanssa ja huoltajan vastuulla. Nuorisojäsenelle ei luovuteta omaa avainta eikä myöskään huoltaja saa luovuttaa hänelle omaa avaintaan lainaan. Nuorisojäsenellä ei ole oikeutta melottaa vieraita. Seuran tapahtumat ovat vain aikuisjäsenille, ellei toisin mainita.
Eskimoetiketti sekä vaja- ja kalustosäännöt koskevat myös nuorisojäseniä: vesillä kuuluu aina käyttää melontaliivejä ja melontakerrat merkitään aina vajakirjaan.
Jos oma lapsi on niin pieni, ettei melo vielä itsenäisesti, vaan istuu vain kyydissä, ei häntä tarvitse liittää jäseneksi.
Jos lasta ei halua liittää nuorisojäseneksi mutta hänet haluaa kuitenkin tuoda melomaan, sovelletaan lapseen vierasmelotussääntöä: hänet saa tuoda melomaan yhden kerran kesässä ja vierasmelotuksen hinta on 10 euroa. Tarkemmat ohjeet löytyvät kohdasta Vierasmelotus.
Kun nuorisojäsen täyttää 18 vuotta, muuttuu jäsenyys aikuisjäsenyydeksi. Jotta uusi aikuisjäsen voi saada oman avaimen vajaan ja osallistua muutoinkin seuran toimintaan, on hänen osoitettava peruskurssitasoinen melontataitonsa testissä tai osallistuttava peruskurssille. Taitotestissä on osattava peruskurssilla käytävät asiat, mukaan lukien pelastautuminen ja pelastaminen.
Jos haluat liittää lapsesi jäseneksi, lähetä seuraavat tiedot jäsensihteerille osoitteeseen rekisteri@espooneskimot.fi:
* lapsen nimi
* syntymäaika
* osoite
* huoltajan nimi ja puhelinnumero
Vierasmelotus
Seuran kalusto on lähtökohtaisesti varattu vain seuran jäsenien käyttöön. Poikkeuksena tästä on vierasmelotus.
Espoon Eskimoiden jäsenet saavat tuoda enintään kaksi vierasta kerrallaan melomaan seuran kalustolla. Saman vieraan saa melottaa yhden kerran vuoden aikana. Melonta saa kestää korkeintaan vuorokauden ja sen on tapahduttava Eskimoiden kotilaiturista. Eskimon tulee olla vieraan kanssa koko melonnan ajan, ja turvallisuussyistä vierasmelotukseen suositellaan kaksikoita.
Eskimo vastaa vieraansa kalustosta ja turvallisuudesta sekä huolehtii, että melonta maksetaan seuran tilille. Vierasmelotushinta on 10 euroa / vieras.
Vieraita ei voi tuoda seuran tapahtumiin.
Vierasmelotus merkitään EsEs appiin tai vajakirjaan kuten muutkin melonnat. Vierasmelotuksessa merkitään sekä jäsenen että vieraan melonnan tiedot (kaksi riviä). Vieraan osalta avaimen numeron kohdalle merkitään "vieras" vajakirjassa.
Vierasmelotussäännöt koskevat myös omia lapsia ja muita perheenjäseniä, jotka eivät ole Eskimoiden jäseniä.
Vierasmelotussäännöt koskevat kaikkea seuran kalustoa: merikajakkeja, avokanootteja, SUP-lautoja ja koskikajakkeja.
Talkoopisteet
Eskimot toimii 100 % vapaaehtoisvoimin. Seuralla ei ole palkattua henkilökuntaa, vaan seuran hallinto, tukikohdan hoitaminen ja melontatoiminnan pyörittäminen tapahtuvat seuran aktiivisten jäsenten toimintana ja talkootyönä.
Jäsenet voivat kerätä talkoopisteitä osallistumalla aktiivisesti yhteisten asioiden hoitoon. Mikäli jäsen kerää kalenterivuoden aikana vähintään 6 talkoopistettä, hän on oikeutettu normaalia jäsenmaksua matalampaan talkoojäsenmaksuun. (Tarkista kunkin vuoden jäsenmaksu Maksut-sivulta.)
Talkoopisteiden kertyminen
Kevät- ja syystalkoot
2p/kerta
Kuukausitalkoot
1p/kerta
Huussin tyhjennys
6p/kerta/porukka
TiMe-vetäjänä toimiminen
1. TiMe 2p, 2. TiMe 4p (= yht. 6 pistettä)
TiMe-apuvetäjänä toimiminen
1. TiMe 1p, 2. TiMe 2p, 3. TiMe 3p (= yht. 6 pistettä)
Melontakurssin pääkouluttajana toimiminen
6p/kurssi (koko kurssin ajan kouluttajana)
Melontakurssin apukouluttajana toimiminen
4p/kurssi (koko kurssin ajan kouluttajana)
Seuran pitkän retken päävetäjänä toimiminen
6p/retki
Seuran pitkän retken apuvetäjänä toimiminen
4p/retki
Seuran viikonloppuretken päävetäjänä toimiminen
4p/retki
Seuran viikonloppuretken apuvetäjänä toimiminen
3p/retki
Seuran päiväretken päävetäjänä toimiminen
3p/retki
Seuran päiväretken apuvetäjänä toimiminen
2p/retki
Tapahtuman järjestäminen, esim. retkiruokailta, lajikokeilu
2p/kerta
Tekniikkaharjoitusten ohjaaminen allasvuorolla tai avovedessä
2p/harjoituskerta
Toiminta vajatiimissä
1-6 pistettä (aktiivisuuden mukaan)
Hallitustyö, kotisivujen ylläpito, jäsenrekisterin hoitaminen
6p/vuosi
Lisäksi hallitus voi harkintansa mukaan sopia talkoopisteistä myös muissa seuran toimintaan liittyvissä tehtävissä, joista on perusteltua myöntää talkoopisteitä kannusteena aktiivisuudesta.
Talkoopisteistä on AINA sovittava etukäteen asianomaisen hallituksen jäsenen kanssa.
Talkoopisteiden laskenta vuoden lopuksi perustuu tapahtumissa kerättyihin talkoonimilistoihin, TiMe-vihkon kirjauksiin sekä hallituksen jäsenten omilta vastuualueiltaan pitämiin talkoopistekirjanpitoihin. Talkoopisteiden kokonaismäärät ja talkoojäsenyydet vahvistetaan vuosittain hallituksen kokouksessa.
Jäsenten tulee itse aina varmistaa, että ovat kirjanneet osallistumisensa talkootapahtumiin ja/tai ovat informoineet ao. hallituksen jäsentä suorittamistaan tehtävistä.
Talkoopisteitä voi jakaa samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten kesken.
Maksut 2024
Jäsenmaksu
60€
Nuorisojäsenmaksu
15€
Talkoojäsenmaksu
30€
Kannattajajäsenmaksu
150€
Liittymismaksu
150€
Liittymismaksu Eskimoiden peruskurssin (tai avokanoottikurssin) yhteydessä
0€
Vierasmelotus
10€
Kajakkivuokra (yli 48h)
5€/vrk
Muistutusmaksu
5€
Avainpanttimaksu, vanha avain
20€
Avainpanttimaksu, uusi avain 2021→
30€
Kajakkipaikkamaksu
Kajakki/avokanootti
40€
Koskikajakki
25€
Maksuohjeet
Viitteellinen jäsenmaksulappu tulee jäsenille postissa kevään aikana.
Espoon Eskimoiden maksut maksetaan pankkitilille
FI80 1309 3000 2022 42
Muista käyttää maksuissa viitettä!
Viitteet ovat seuraavat:
Retkimaksu 60008
Kurssimaksu 70001
Kaluston käyttömaksu 80004
Vierasmelotus 90007
Avainpantti 99998
Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä taloudenhoitajaan.
rahastonhoitaja (at) espooneskimot.fi
Espoon Eskimot ry
Säännöt liitteenä
Tietosuojaseloste
Liitteenä
Toiminta
Eskimoilla on monipuolista toimintaa läpi vuoden.
Kajakkimelonnan peruskurssi
Espoon Eskimot järjestää alkukesästä aikuisten kajakkimelonnan peruskursseja. Kurssit pidetään Eskimoiden vajalla Espoon Rullaniemessä.
Kurssin sisältö noudattaa Melonta- ja soutuliiton melontakurssin sisältövaatimuksia. Kurssi kestää 10 tuntia ja sen aikana mm. opetellaan kajakin käsittelyä ja perusmelontatekniikkaa, tutustutaan seuran toimintaan sekä perehdytään melontaturvallisuuteen. Pääosa kurssista ollaan vesillä.
Peruskurssien vastuuohjaajilla on Melonta- ja soutuliiton melontaohjaajan tai -oppaan pätevyys tai vastaava ulkomaalainen tutkinto.
Kurssilaisilla ei ole tapaturmavakuutusta seuran puolesta.
Hyväksytysti suoritetun kurssin jälkeen on mahdollista liittyä Espoon Eskimoiden jäseneksi. Kurssi antaa valmiudet jatkaa melontaharrastusta itsenäisesti ja turvallisesti.
Jokaiselle kurssille otetaan 15 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssin ikäraja on 18 vuotta ja henkilön on oltava uimataitoinen. Kurssin hinta on 120 €.
Kunkin vuoden kursseista ilmoitetaan Uutiset-osiossa helmi-maaliskuussa. Kurssien ilmoittautuminen on maalis-huhtikuussa.
Kurssit jäsenille
Eskimot järjestävät jäsenille vuosittain erilaisia kursseja.
Ohjelmassa on tavallisesti ollut
- avokanoottikurssi
- SUP-kurssi
- kajakkimelonnan jatkokurssi
Lisäksi vuodesta riippuen on järjestetty muita tekniikkakursseja, retkimelontakursseja sekä melontaa tukevia kursseja muun muassa retkiruokailuun ja ensiaputaitoihin liittyen.
Kunkin vuoden kurssit ja niiden tarkat ajankohdat kannattaa tarkistaa Tapahtumat-sivulta.
Retkitarjonta
Espoon Eskimot järjestää vuosittain useita erilaisia retkiä jäsenistölleen.
Vuosiohjelmaan ovat vakiintuneet
- helppo päiväretki aloittelijoille
- helpot retket sisävesillä ja merellä
- vaativa meriretki
- taideretki
Lisäksi erilaisia retkiä voidaan järjestää kysynnän ja mahdollisuuksien mukaan.
Retkikutsut ilmoitetaan Tapahtumat-osiossa.
Eskimoiden retkien järjestämisestä vastaavat aina koulutetut ohjaajat.
Tiistaimelonnat
Kesäkaudella toimintamme peruskivi ovat tiistaimelonnat eli TiMet.
Tiistaimelonnat ovat ohjattua toimintaa. Vetäjä ja apuvetäjä ovat kokeneita ja reskutustaitoisia melojia. Joissain tapauksissa TiMe-vetäjä voi nimetä osallistujien joukosta reskutustaitoiseksi tietämänsä apuvetäjän.
Tiistaimelontojen tarkoituksena on koota yhteen Eskimoiden jäsenistöä ja tarjota heille noin 2 tunnin iltalenkki, jonka aikana voi tutustua muihin seuran jäseniin ja vaihtaa kuulumisia vanhojen ja uusien tuttujen kanssa.
Tarvittaessa osallistujat jaetaan kahteen ryhmään siten, että yksi ryhmä meloo lyhyemmän/hitaampivauhtisen lenkin ja toinen ryhmä pidemmän/nopeampivauhtisen. Tällöinkin kummassakin joukossa on aina reskutustaitoisia vetäjiä.
Timessä järjestetään silloin tällöin myös teemailtoja, joiden aiheita voi olla esimerkiksi melontatekniikat, pelastautuminen, kuutamo-TiMe tai sauna-TiMe.
Aikataulu
Tiistaimelontoja järjestetään touko-syyskuussa. Heinäkuussa on yleensä muutaman viikon tauko. Katso tarkemmat päivämäärät Tapahtumat-sivulta.
Lähtöaika on VESILTÄ ennen kesätaukoa klo 18:30 ja kesätauon jälkeen klo 18:00, mikä tarkoittaa että kaikki mukaan lähtijät ovat valmiina kajakeissa vesillä tuona ajanhetkenä. Lähtijöiden on hyvä varata noin 30 minuuttia kajakin valintaan, varustautumiseen ja kaluston rantaan kantamista varten.
Varusteet:
- Melontavaatteet veden lämpötilan mukaan
- Juotavaa ja mahdollisesti pikku purtavaa
- Reipasta ja iloista mieltä
Allasvuorot
Uimahalli on talvikaudella hyvä paikka opetella melonnan perustekniikoita. Kajakin kallistukset, tuennat, sivuttain melonta, kaatuminen, pelastautuminen, pelastaminen ja kaikki muu hieman taitoa ja harjoittelua vaativa osa melontaa on mukava harjoitella lämpimässä vedessä. Jos innostusta riittää, myös eskimokäännöksen opettelu ja treenaus ovat uimahallissa monin verroin avovesiä mukavampaa.
Uimahalli ei ole aivan tavallinen melontaympäristö, joten halliin tuloon ja sieltä poistumiseen liittyvää ohjeistusta (katso jäljempänä) tulee noudattaa.
Uimahallivuorot ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, joka toinen lauantai (tarkista päivät kalenterista) klo 17:30-20:00. Paikkana on Kauniaisten uimahalli, jonka osoite on Asematie 26, Kauniainen. Hallivuoron käyttö sisältyy jäsenmaksuun.
Hallivuoroja varten on kalustoa uimahallin parkkipaikalla olevassa kontissa. Voit tuoda myös oman kanootin tai hakea allasvuorolle sinulle sopivaa kalustoa vajalta. Huom: altaalle ei saa tuoda lasikuitukajakkeja! Sisäänkäynti Eskimovuorolle on altaan viereisestä ovesta. Pyritään minimoimaan kuran tuonti sisälle uimahalliin. Olisi suotavaa että kaikki hallilla kävijät osallistuvat kaluston kantamiseen altaalle ja taas takaisin konttiin. Kajakkeja voi alkaa nostella sisään n. klo 17.30 ennen vuoron alkua. Ulkona hallista tulee olla klo 20.00.
Jokainen huolehtii osaltaan siitä, että hallilla ovet tulevat varmasti kiinni ja valot ym. pois vuoron jälkeen. Saunoja ei tarvitse sammuttaa, ne kytkeytyvät pois itsekseen. Olemme viimeiset käyttäjät lauantaisin eikä hallilla ole enää yleisövuorojen jälkeen henkilökuntaa.
Tärkeää
Jotta saamme käyttää allasvuoroa on jokaisen Eskimon pidettävä huolta seuraavista pelisäännöistä:
Allasvuoromme EI ole tarkoitettu uimareille! Isossa altaassa uiminen kanoottien seassa on ehdottomasti kielletty, se aiheuttaa vakavan turvallisuusriskin! Allasvuorolle ei myöskään saa ottaa mukaan lapsia, elleivät he ole tulossa melomaan.
Altaalle saa tuoda vain puhdistettua kalustoa ja varusteita. Varsinkin jos tuot oman kajakin/kanootin, on se pestävä HUOLELLISESTI ennen altaalle tuomista. Jos altaaseen tulee Eskimokaluston mukana hiekkaa yms. likaa, emme saa pitää hallivuoroa. Kajakit kannetaan halliin sisälle ja ulos altaan vieressä olevasta ovesta.
Kaluston käsittelyssä tulee muistaa, että hallin laatoitukset yms. rakenteet eivät kestä kanoottien iskuja ja kolhuja. Pyydä apua ja auta muita kaluston liikuttelussa hallin tiloissa, ettei satu turhia vahinkoja.
Altaalle kannattaa tuoda lähinnä muovista kalustoa, pooloja ja koskareita (löytyvät vanhan vajan ylisiltä). Ei lasikuitukajakkeja eikä metallireunaisia meloja!
Altaalle on asiaa vain peseytyneenä ja asianmukaisessa varustuksessa: melonta-asu / simmarit, + uimalasit, joissa nenänipsu + pyyhe ja pesuvälineet. Jos haluat välttää kolhuja, pukeudu pitkähihaiseen ja -lahkeiseen. Myös kypärää voi ja kannattaa käyttää.
Avokanoottitoiminta
Avokanoottimelonta on ollut mukana Espoon Eskimoiden toiminnassa seuran perustamisesta lähtien.
Eskimoilla on useita avokanootteja, sekä kaksikoita että soolomelontaan tarkoitettuja yksiköitä. Osa kanooteista on myös koskimelontaan sopivia. Avokanootteja koskee samat kalustosäännöt, kuin muutakin kalustoa. Seuran ulkopuolisille emme vuokraa kalustoa.
Eskimot järjestävät kysynnän mukaan avokanoottiperuskursseja. Kursseilla on opetettu vaihtelevasti yksiköllä ja kaksikolla melontaa.
Avokanoottikerho
Avokanoottimelonnan perusteet omaavat Eskimot voivat osallistua seuran järjestämään inkkaritoimintaan. Kysynnän ja kiinnostuksen mukaan järjestetään tekniikkailtoja Avokanoottikerhon muodossa, retkiä lähivesillä sekä virtaavan veden tapahtumia esimerkiksi Kymijoella.
Avokanoottikerho kokoontuu melontakauden aikana epäsäännöllisesti useita kertoja. Kerhoiltoina pidetään tekniikkatreeniä jonkin teeman mukaisesti ja melotaan porukalla lenkki. Toiminta on epäsäännöllistä, eikä sitä ole merkitty Eskimo-kalenteriin. Kerhon toiminnasta tiedotusta varten on perustettu WhatsApp-ryhmä. Jos haluat liittyä ryhmään, ilmoita yhteystietosi (nimi ja puhelinnumero) kerhon vetäjälle Juha ”Fögö” Forsströmille: fogo.forsstrom(a)gmail.com
Edistyneemmät inkkaristit voivat osallistua myös valtakunnallisen Avokanoottiyhdistyksen toimintaan, jossa Eskimoistakin on useita melojia. Yhdistys järjestää erilaisia ja eri tasoisia retkiä ja koulutuksia jäsenistölleen.
Kajakit
Seuralla on noin kolmekymmentä meri- ja järvimelontaan soveltuvaa lasikuituista kajakkiyksikköä. Polyeteenistä valmistettuja ’muovikajakkeja’ on viisi kappaletta, näitä voi käyttää meri- ja järvimelonnan lisäksi myös virtaavissa vesissä. Kajakkikaksikoita on kuusi kappaletta.
Avokanootit
Seuralla on noin kymmenen avokanoottia, neljä yksikköä ja viisi kaksikkoa. Avokanootit ovat kaikkien seuran jäsenten käytettävissä. Avokanoottien lainaus ja vuokraus seuran ulkopuolisille on kiellettyä, säännöt ovat samat kuin muunkin kaluston suhteen.
SUP-laudat
Sup-lautoja on hankittu toistaiseksi kokeilumielessä. Lautoja on kahdenlaisia: pienet laudat ovat hieman ketterämpiä (ja siten hauskempia), isommat ovat vakaampina ja niillä on helpompi meloa hieman pidempiä matkoja. Koska lautoja on rajallinen määrä, on toivottavaa että niitä ei lainata yli yön. Muista että laudat ovat ohutta materiaalia, kuljetuksessa helposti kolhiutuvia.
Koskikajakit
Seuralla on kymmenkunta muovista virtaavaan veteen ja koskeen soveltuvaa kajakkia. Kajakit ovat hyvin eri-ikäisiä. Kajakkien penkin sovitus saattaa olla itselle hieman outo. Jos teet oman sovituksen penkkiin, tee se aiempia sovituspaloja rikkomatta. Palauta kajakki lainauksen jälkeen alkuperäisellä sovituksella varustettuna.
Liity jäseneksi
Espoon Eskimoiden jäseneksi pääsee seuraavilla tavoilla:
1. Käymällä melonnan peruskurssin Espoon Eskimoissa.
2. Käymällä melonnan peruskurssin muualla ja esittämällä todistuksen kurssista seuran hallitukselle.
3. Melontaohjaajan, -oppaan tai vastaavalla pätevyydellä (myös BCU- tai NIL-ohjaajapätevyydet). Jos sinulla on eräoppaan tutkinto tai vastaava, kerro meille lisää melontakokemuksestasi.
4. Jos et ole suorittanut kurssia, mutta olet muuten harrastanut paljon melontaa, tarvitset suosituksen/selvityksen osaamisestasi esim. nykyisestä seurastasi tai vaikka joltain tuntemaltasi melontakouluttajalta.
Jos haet seuran jäsenyyttä muuten kuin oman peruskurssimme kautta, liitä hakemukseesi seuraavat tiedot:
• Etu- ja sukunimi
• Syntymävuosi
• Postiosoite (myös postinumero ja -toimipaikka)
• Puhelinnumero ja sähköpostiosoite
• Millä perusteella haet jäsenyyttä: muualla suoritettu kurssi / ohjaaja- tai opaspätevyys / muu suositus
• Liitteeksi kurssitodistus, pätevyystodistus tai suositus, jonka perusteella haet jäsenyyttä.
Jos liityt seuraan muuten kuin oman peruskurssimme kautta, vajaperehdytys on pakollinen osa jäseneksi tuloasi. Perehdytys hoituu esim. kuukausitalkoissa tai muissa tilanteeseen sopivissa eskimotapahtumissa.
Luovutamme avaimen vajaan vasta, kun olet käynyt perehdytyksessä.
Jos liityt seuraan muuten kuin oman peruskurssimme kautta, sinun tulee ensimmäisenä vuonna maksaa normaalin jäsenmaksun lisäksi liittymismaksu. Maksut vahvistetaan vuosittain, ja ne löytyvät kohdasta Tietoa jäsenille > Maksut.
Lähetä hakemus liitteineen jäsensihteerille: rekisteri (at) espooneskimot.fi
Päivitä jäsentiedot
Jos yhteystietosi muuttuvat, ilmoita ne jäsensihteerille tällä lomakkeella.